Omdat ik dit boek ondertussen al twee keer heb gelezen en er elke keer weer nieuwe informatie uithaal, vond ik het tijd voor een boekreview. Dit boek vind ik één van de boeken die verplicht op de boekenlijst moet komen. Het geeft je een andere blik op financiën en daarom is het een must-read voor eigenlijk iedereen!

Toen ik het boek voor het eerst in handen kreeg, werd ik afgeschrikt door de schreeuwerige, enigszins Amerikaanse, voorkant. Met daarbij nog de opmerking ‘Het nummer 1 boek aller tijden over persoonlijke financiële ontwikkeling’ en mij sceptische houding was compleet. Maar toch ben ik het gaan lezen omdat het boek ook mij is aangeraden. Ik weet al niet eens meer door wie, maar alsnog in ieder geval heel erg bedankt!

HET BOEK

Robert Kiyosaki geeft in zijn boek zijn visie op geld en inkomen en dat vertelt hij op een verhalende manier. Dat maakt dat het een boek is dat prettig leest. Geen droge stof, maar door middel van het verhaal dat hij vertelt, leer je met hem mee.

In zijn boek geeft hij 6 belangrijke lessen over geld. Les 1 is bijvoorbeeld ‘Rijke mensen werken niet voor geld’. Een intrigerende titel, maar wanneer je de leest waarom hij dat vindt, dan snap je vast wat hij bedoelt.

Wat mij van dit boek het meeste is bijgebleven is zijn visie op activa. Vanuit mijn financiële achtergrond dacht ik toch echt wel te weten wat activa en passiva zijn, maar hij heeft daar een geheel andere kijk op. Heel interessant. Hij laat ook zien wat de inkomstenstroom is van de armen, van de middenklasse en van een welvarend iemand. Het verschil zet je echt aan het denken. 

Daarnaast geeft hij ook inzicht in waarom het sommige mensen niet lukt om rijkdom te vergaren. Eén van de grootste oorzaken daarbij is namelijk angst en de (schijn)veiligheid van een vaste baan. Hij geeft daarbij tevens aan dat het belangrijk is om in actie te komen wanneer je iets wilt veranderen.  

AFSLUITEND

Dus zonder gelijk de volledige inhoud weg te geven, wil ik je echt aanraden om dit boek te gaan lezen. Zoals gezegd is het een prettig boek om te lezen, is het in heldere taal geschreven (je hebt dus totaal geen financiële kennis nodig), en zet het je aan het denken. Meer lezen, kijk ook naar de andere boeken die ik je aanbeveel. Welke boeken vind jij dat echt niet in je boekenkast mogen ontbreken? Laat het me hieronder weten in de reacties!

BASISINFORMATIE

  • Originele titel: Rich Dad, Poor Dad <- link naar het boek
  • Schrijver: Robert T. Kiyosaki
  • Aantal pagina’s: 203
  • Prijs Bol.com: EUR 30
  • Andere boeken van Robert T. Kiyosaki: Cashflow Kwadrant