Een leuke manier om passief inkomen te verdienen is om van allerlei spullen te verhuren. Waarschijnlijk heb je meer spullen in huis dan je denkt om te verhuren. Al eerder schreef ik over de verhuur van je camper of caravan. In dit artikel zijn het de kleine goederen die je kunt verhuren voor extra inkomen. Lees snel verder wat je allemaal kunt verhuren!

 

VERHUUR VAN GOEDEREN

Passief inkomen kun je verdienen door allerlei zaken te verhuren die al in je bezit zijn. Waarschijnlijk heb je, als je in de schuur kijkt of op zolder best een groot aantal zaken staan die niet vaak gebruikt worden en die je dus zo zou kunnen verhuren. Daarbij kun je denken aan:

  • Statafels
  • Stoelen
  • (Party)tent
  • Ooievaar, Sara of Abraham
  • Barbecue
  • Dakkoffer
  • Grasmaaier
  • Kano of roeiboot
  • Etc.
barbecue verhuur passief inkomen

HOE VERHUUR JE DEZE ZAKEN?

Je kunt deze zaken op meerdere manieren aanbieden om te verhuren. Allereerst kun je een advertentie op Marktplaats zetten. Daarnaast kun je je spullen ook te huur aanbieden op verhuursites zoals Peerby.com . Ook kun je zelf een website maken om je spullen te huur aan te bieden, maar dat is toch wel iets meer werk. 

 

AANDACHTSPUNTEN

Wanneer je spullen gaat verhuren, zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken:

– Voor welke prijs ga je de spullen verhuren? 

– Maak goede afspraken (per mail) over de verhuurprijs, tijdstip van ophalen en terugbrengen. 

– Houd rekening met beschadigingen (krassen/deuken) van de goederen en bedenk of het je dat waard is. 

– Ook grotere schade dan alleen krassen of deuken is natuurlijk mogelijk. Maak vooraf duidelijke afspraken indien wenselijk. Denk er ook aan om een borg te vragen wanneer je duurdere zaken gaat verhuren. 

kano's verhuren inkomen

VOORDELEN EN NADELEN

Het verhuren van goederen is een mooie manier van een extra centje bijverdienen. Maar wat zijn precies de voor- en de nadelen van het verhuren van je eigen spullen?

BEOORDELING PASSIEF INKOMEN

Aan de hand van vijf criteria zijnde investeringsniveau, mate van passiviteit, rendement, risico en persoonlijke voorkeur beoordeel ik deze vorm van passief inkomen. 

Investeringsniveau

Het investeringsniveau is laag wanneer je zaken gaat verhuren die je toch al in je bezit hebt. 

R

Investeringsniveau

Mate van passiviteit

Deze vorm van passief inkomen is toch redelijk arbeidsintensief. Doordat je afspraken moet maken over de prijs, over het ophalen en terugbrengen, kost deze vorm van passief inkomen redelijk veel tijd in verhouding de opbrengst.

Q

Mate van passiviteit

Rendement

Het rendement zal naar verwachting niet heel hoog zijn in absolute getallen, maar toch is het een leuk zakcentje erbij. Helaas is het rendement niet eindeloos op te schalen en in een aantal gevallen ook afhankelijk van het seizoen.

R

Rendement

Risico

Het risico dat je loopt bij deze vorm van passief inkomen is aanwezig. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat de goederen die je verhuurt stuk gaan of beschadigd raken. Goede afspraken maken over het gebruik is dus heel belangrijk. Ook kun je evt. een borg berekenen om eventuele schade mee te verrekenen. 

R

Risico

Persoonlijke voorkeur

Of dit een manier van passief inkomen is die bij jou past, zul je zelf moeten beoordelen. Je hebt contact met andere mensen en je zult het niet erg moeten vinden dat andere mensen jouw spullen zullen gebruiken.

R

Risico

Conclusie

Passief inkomen door de verhuur van goederen is een mooie manier om iets extra’s bij te verdienen. Helaas kun je niet oneindig opschalen en is het relatief arbeidsintensief door het contact met de huurders.

R

Conclusie