Hoe kun je passief inkomen genereren door het uploaden van foto’s? Hoe werkt dit en wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel vertel ik je meer hierover. Lees snel verder!

 

HOE KUN JE PASSIEF INKOMEN GENEREREN DOOR JE FOTO’S TE UPLOADEN?

Veel ondernemers en websites gebruiken al dan niet gratis foto’s van websites als Pixabay, iStockphoto en Shutterstock. Zo besparen zij tijd en geld doordat zij deze foto’s niet zelf hoeven te maken. De genoemde websites bieden de mogelijkheid om jouw eigen gemaakte foto’s te uploaden zodat deze via deze websites weer kunnen worden gedownload door iemand die een passende foto zoekt. Voor elke keer dat je foto daarna gedownload wordt, ontvang je een bepaald bedrag. Dit bedrag kan varieren, en hoe vaker je foto wordt geupload, hoe meer je verdient. Hoe handig! Populaire sites om je foto’s te uploaden zijn bijv. Pixabay of iStockphoto, Shutterstock en Adobe Stock

passief inkomen foto's uploaden

VAN START MET HET UPLOADEN VAN JE FOTO’S

Allereerst zul je foto’s moeten hebben die je kunt uploaden. De foto’s zullen van goede kwaliteit moeten zijn, dus een goede camera is daarbij wenselijk. Daarnaast zul je je moeten aanmelden bij één of meerdere stockphoto sites. Mogelijk vind er eerst een beoordeling plaats van de kwaliteit van jouw foto’s voordat je aanmelding definitief is. Daarna kun je je foto’s uploaden. Belangrijk is om de foto’s een goede omschrijving mee te geven. Met die omschrijving kunnen je foto’s gevonden worden wanneer iemand op zoek is naar een specifieke foto.

Passief inkomen foto's uploaden

AANDACHTSPUNTEN

Er zijn een aantal aandachtspunten wanneer je foto’s gaat maken en uploaden.

  • Gebruik een goede camera, dit kan dus ook een goede camera op je telefoon zijn.
  • Wanneer je foto’s gaat uploaden worden deze o.a beoordeeld op kwaliteit.
  • Je zult de foto’s een omschrijving moeten meegeven zodat deze makkelijk gevonden kunnen worden.
  • Voor een constante inkomstenstroom is het belangrijk om veel foto’s in je portfolio te hebben.
  • Kijk goed na hoe het zit met het licentierecht/auteursrecht op de foto’s.

Adobe Stock heeft een uitgebreid handboek voor contributers samengesteld met daarin belangrijke informatie.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN EN NADELEN?

Het lijkt heel eenvoudig, maar is dat het ook? En wat zijn de nadelen van passief inkomen door het uploaden van je foto’s. 

BEOORDELING PASSIEF INKOMEN

Aan de hand van vijf criteria zijnde investeringsniveau, mate van passiviteit, rendement, risico en persoonlijke voorkeur beoordeel ik deze vorm van passief inkomen.

Investeringsniveau

De investering die je voor deze vorm van passief inkomen moet doen is laag er vanuit gaande dat je al een goede fotocamera in je bezit hebt en al foto’s maakt. Wanneer je dat nog niet doet zou je een cursus foto’s maken kunnen volgen en (daarna) een goede camera kunnen aanschaffen. 

P

Investeringsniveau

Mate van passiviteit

In theorie is deze vorm van passief inkomen vrij passief. Het enige dat je hoeft te doen is goede foto’s te maken en deze te uploaden. Wanneer je toch al als hobby foto’s maakt, is het uploaden daarvan nog een kleine moeite. 

P

Mate van passiviteit

Rendement

Het rendement per gedownloade foto is laag, maar toch kun je hiermee een goed belegde boterham verdienen wanneer je veel (interessante) foto’s in je portfolio hebt en regelmatig nieuwe foto’s upload op de photo stock sites. 

P

Rendement

Risico

Het risico van deze vorm van passief inkomen is minimaal. Met name de investering van tijd is je enige risico. 

P

Risico

Persoonlijke voorkeur

Een belangrijke onderdeel van deze vorm van passief inkomen is de persoonlijke voorkeur. Wanneer je nog geen foto’s maakt, kun je een fotocamera aanschaffen en een cursus volgen. Toch is het dan de vraag of je dat leuk (genoeg) vindt en er ook goed in bent om dit als passief inkomen te gaan inzetten. 

P

Persoonlijke voorkeur

Conclusie

Samengevat vind ik dit een hele mooie vorm van passief inkomen. Het is relatief eenvoudig en niet enorm tijdrovend. Wanneer je als hobby of professioneel al foto’s maakt is dit een hele mooi vorm van passief inkomen. 

Persoonlijk zal ik deze vorm van passief inkomen niet gaan inzetten. Het maken van foto’s is niet mijn hobby en dan zal dit gaan niet werken voor mij. Ik ben benieuwd of deze vorm van passief inkomen jou wel past. Laat hieronder een reactie of jij dit wilt gaan inzetten! Is deze vorm van passief inkomen niets voor jou, wellicht is het verdienen van passief inkomen door het schrijven van een E-book dan iets voor jou?

R

Conclusie