Starten met passief inkomen? Hoe doe je dat? Al jaren vind ik het idee van passief inkomen reuze-interessant. Dat je je kennis, geld en bezittingen kunt inzetten om inkomen te genereren. Ik zocht naar een vorm van passief inkomen die voor mij zou werken, maar kon er maar niet achter komen wat dat was. Dus daarom ga ik nu gewoon starten met passief inkomen en ik zal mijn zoektocht met je delen en neem je mee in de wereld van het passieve inkomen.

Hoe ga ik dit aanpakken? Allereerst ben ik gestart met het lezen van allerlei websites en boeken over passief inkomen. Ik had daar natuurlijk al wel meer over gelezen, maar niet met het idee van een eigen website over passief inkomen in mijn achterhoofd. Daarna ben ik voor mijzelf gaan nadenken en uitschrijven hoe ik dit wil plaatsen op mijn website. Ik heb gekozen om de de mogelijkheden van passief inkomen te verdelen in 3 categorieën. Want passief inkomen lijkt heel leuk, maar het moet wel passen binnen jouw mogelijkheden.

Daarna ben ik begonnen om mijn website te bouwen. Een eenvoudige blog-website, op dit moment nog zonder webshop. De kennis hierover heb ik van Rosanne Raubun geleerd. Het is heel fijn dat ik nog steeds toegang heb tot haar online programma. Doordat de website nu online is, kan het affiliate account bij Bol.com worden aangevraagd evenals het advertentie account van Adsense. Daarnaast hou ik Google Analytics in de gaten voor het website-bezoek. Dit zijn al eenvoudige zaken om in te stellen en zoals eerder genoemd zal ik jullie meenemen in de resultaten van deze zaken.

Op regelmatige basis zal ik extra onderdelen onderzoeken, de website hiermee vullen en de resultaten met jullie delen. Hoeveel bezoekers ontvang ik op mijn pagina? Hoeveel leveren de advertenties van Google mij op? Wat is de CTR (click-through-rate) bij Bol.com, etc. Heel spannend allemaal, komen er wel bezoekers, heb ik überhaupt wel inkomsten? Allemaal vragen die door mijn hoofd gaan, maar we gaan gewoon beginnen met passief inkomen en we zien wel waar het naar toe gaat!

Wil je alvast verder lezen over de mogelijkheden van passief inkomen? Kijk dan hier! Je kunt mij ook volgen op Instagram.