Ondertussen zijn we ongeveer 3 weken verder nadat ik de keuze heb gemaakt om deze website te starten over het beginnen met passief inkomen. Ik vind het dus hoog tijd om jullie een tussentijdse update te geven over mijn bevindingen en resultaten. Hoe is het mij vergaan en welke acties heb ik ondernomen. En heb ik wellicht al passief inkomen ontvangen?

 

WELKE ACTIES HEB IK GEDAAN?

Deze afgelopen drie weken stonden met name in het teken van het opbouwen van de website en de vorm zoeken waarin ik een en ander wil presenteren. Zoals ik al eerder schreef is het primaire doel van deze website om mijzelf te activeren om passief inkomen te onderzoeken en daar actief mee aan de slag te gaan.

De acties die ik de afgelopen periode heb gedaan zijn:

 • Deze website heb ik gebouwd. Ik had al ervaring met het bouwen van een website dus dat ging me redelijk gemakkelijk af, toch was het nog even zoeken naar de juiste vorm.
 • Ik heb mij aangemeld voor de cursus Affiliate Marketing Revolutie. Zie ook hieronder.
 • Ik heb mij aangemeld bij diverse affiliate netwerken (zie hieronder).
 • Ik heb mijn SEO-kennis (zoekmachine-optimalisatie) opgefrist. Omdat je graag bezoekers op je website wilt ontvangen, is het handig dat je hoog in de zoekresultaten komt. SEO is daarvoor de tool.
 • Post geplaatst op Instagram. Ondanks dat ik dat wel spannend vond, is dat wel de manier om geïnteresseerden te vertellen over waar je mee bezig bent en zo wellicht hen ook te inspireren.
 • Ik heb onderzoek gedaan naar passief inkomen en blog-berichten geschreven over:

“Your income can only grow to the extent you do.”

PASSIEF INKOMEN DOOR AFFILIATE MARKETING

Ik ben afgelopen maand gestart met de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Deze cursus is een aanrader wanneer je wilt starten met affiliate marketing. Deze cursus laat om te beginnen zien wat affiliate marketing inhoudt en welke stappen je moet nemen om daar mee te beginnen. Tevens wordt er aangegeven hoe je dit alles kunt integreren in een WordPress-website maakt met daarbij een stukje SEO. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreide community waar je al je vragen kunt stellen en waarin je gemotiveerd en geactiveerd wordt, heel waardevol! Een mooi startpunt om te beginnen met affiliate marketing en voor de prijs hoefde ik het zeker niet te laten. 

Nadat ik de cursus had doorlopen heb ik mij aangemeld bij diverse affiliate netwerken, zoals Paypro, Daisycon en Tradetracker. Het aanmelden bij Paypro ging relatief eenvoudig en je kunt heel makkelijk de link vinden die je op de website kunt plaatsen. Je aanmelding bij Daisycon en Tradetracker moet worden goedgekeurd, waarbij tevens elke campagne waar je je voor aanmeld moet worden goedgekeurd. Ook is het bij Daisycon en Tradetracker wat lastiger om de link te vinden die je op de website kunt plaatsen. Bij Daisycon en Tradetracker kun je wel banners downloaden zoals onderstaande banner van Peaks en op je website plaatsen. 

Tevens heb ik mij geprobeerd aan te melden als affiliate bij Bol.com. Van hen kreeg ik de reactie terug dat er nog te weinig unieke content op mijn website stond en dat ze mijn verzoek nogmaals willen bekijken wanneer ik ongeveer 10 blogs op de website heb staan. Goed om te weten dat ze dus echt je website bekijken en dus niet zomaar iedereen toelaten. Voor mij betekent dit nog even doorschrijven dus. 

Voor Google Adsense heb ik mij ook aangemeld. Helaas kreeg ik van het de melding terug dat ze door Covid-19 niet in staat waren om tijdig de accounts goed te keuren. Ik wacht dus nog even af.

PASSIEF INKOMEN DOOR BELEGGEN

Ik heb twee boeken gelezen over beleggen: Blondjes Beleggen Beter (laat je niet afschrikken door de titel!) en Miljonair met een gewone baan. Deze boeken hebben mij enthousiast gemaakt om te starten met beleggen. Allereerst heb ik voor mijzelf helder gemaakt wat mijn doel is van beleggen. Welk kapitaal wil ik op welk moment beschikbaar hebben en welk bedrag zou ik dan periodiek moeten inleggen. Nadat dat duidelijk was, heb ik bekeken op welke manier ik dat zou kunnen behalen.  

Ik heb mij aangemeld bij DEGIRO omdat ik heb gelezen dat daar de transactiekosten laag zijn, zeker wanneer je belegt in een ETF die tot hun kernselectie behoort. Ik ben mij nu aan het inlezen in welke ETF ik wil gaan investeren. 

Tevens heb ik mij aangemeld bij Peaks en een bedrag van € 100 in het beleggingsaccount gestort. Peaks is een laagdrempelige manier om te starten met beleggen. Je kunt kiezen uit vier risicoprofielen en je kunt daarnaast kiezen of je eenmalig of periodiek geld wilt storten of dat je je wisselgeld inlegt. Een mooie en overzichtelijke manier voor de beginnende belegger. Voor deze belegging bij Peaks heb ik nog niet echt een doel. Ik wil met name nog even goed uitzoeken wat de kosten zijn en dan beslissen hoeveel ik hierin periodiek ga beleggen. 

In het boek Miljonair met een gewone baan omschrijft Oeds-Jan Postma het wel goed: Don’t follow me, I’m lost too! Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken wanneer je gaat beleggen: ‘Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.’

Resultaten passief inkomen

RESULTATEN 

De resultaten zijn nog magertjes. Er is ongeveer 1 bezoeker per dag op deze website. Dat is uiteraard nog helemaal niet veel, maar dat was ook te verwachten aangezien de website pas een paar weken actief is. Daarnaast staan er ook nog niet veel artikelen op de website om goed door Google gevonden te worden. Ik geef mijzelf dus ook nog rustig de tijd om de website verder te vullen. 

De resultaten van de beleggingen en het overige passieve inkomen zal ik begin volgende maand met je delen. 

 

OVERZICHT KOSTEN/INVESTERINGEN

Een overzicht van de kosten en investering zal ik begin volgende maand plaatsen wanneer ik ook de resultaten van het passieve inkomen met je zal delen.

  

ACTIES VOOR DE KOMENDE MAAND

De acties die ik voor het restant van de maand augustus wil gaan doen zijn:

 • Het resultaat van passief inkomen met jullie delen
 • Opnieuw als affiliate bij Bol.com aanmelden
 • Actiever worden op Instagram
 • Een boekreview schrijven over ‘Miljonair met een gewone baan’.
 • 2 blogs over passief inkomen schrijven
 • Review plaatsen van de Affiliate Marketing Revolutie cursus
 • Nogmaals aanmelden bij Google Adsense
 • ETF’s aankopen
 • Uitgebreid zoektermonderzoek doen
 • De kosten van het beleggen bij Peaks onderzoeken
cocktail strand passief inkomen

SAMENGEVAT

Wat waren het een interessante eerste 3 weken! Veel geleerd en veel gedaan. Dat had ik zonder deze website nóóit allemaal voor elkaar gekregen. Toch een echte duw in de rug om in actie te komen. Met name door de vakantie heb ik veel tijd aan mijn website en het schrijven van de artikelen kunnen besteden. Dat is fijn, dat geeft de website een beetje volume en dat heb je nodig om bezoekers naar je website te krijgen. 

Dus nee, het is zeker niet dat ik vanuit mijn hangmat naar de statistieken op de computer heb gekeken. Het kost momenteel nog veel tijd en dat is dus een beetje tegenstrijdig aan het passief zijn, haha! Ik ga er voor dit moment vanuit dat het met name een investering in tijd is en dat dit zich op den duur gaat uitbetalen. Daarnaast vind ik het gelukkig ook echt leuk om dit allemaal uit te zoeken en op te zetten, dus het is zeker geen straf om in plaats van met een cocktail aan het strand achter de computer te zitten.

Tot de volgende update!